Ben jij een echte fijnproever? Maak kennis met Bay Istanbul Steakhouse & Café aan het mooie strand van Scheveningen. Tijdens een bezoekje aan deze zaak bereidt de chef 3 gangen lang internationale, excentrieke creaties voor jou, die naast een feestje voor je smaakpapillen ook een lust voor het oog zijn. Wil je liever weten waar je aan toe bent? Kies dan voor een 4-gangen keuzediner. Je hebt keuze uit verschillende verrukkelijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten die bovendien halal zijn. Dit culinaire verwenmoment wil je niet missen!
3-gangendiner van de chef (voorbeeldmenu)
Voorgerecht
- Ossenhaascarpaccio
dungesneden ossenhaas, geserveerd met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
of
- Kalamar
gebakken inktvisringen, geserveerd met een tartaarsaus
of
- Mantar Tava (v)
champignons gebakken in boter, diverse kruiden en knoflook
Hoofdgerecht
- Tavuk Sis
traditioneel gemarineerde kipspiezen, geserveerd met Turkse rijst en salade
of
- Somon fileto
zalmfilet van de bakplaat geserveerd met aardappelpuree en dungesneden groenten
of
- Manti beyaz peynirli (v)
huisgemaakte Turkse Pasta gevuld met kaas, geserveerd met huisgemaakte tomatensaus en yoghurt
Nagerecht
- Kadayif
Turks gebak gevuld met noten en siroop en een topping van zoete room
Bovenstaand menu is een voorbeeldmenu. De chef stelt gerechten voor je samen.
4-gangen keuzediner
Vooraf
- Haydari
Turkse yoghurtdip met witte kaas en oregano - Antep Ezme
licht pikante, Turkse dip met tomaat, knoflook, granaatappeldressing, sumakkruiden en paprika - Baba ganoush
Turkse dip met aubergine, ui, knoflook, granaatappeldressing en azijn - Atom
Yoghurt, knoflook, olijfolie en hete peper - Cerkez tavugu
Turkse-dipcombinatie met kip en brood - Levrek marin
Turkse dip met zeebaars, citroen en olijfolie
Voorgerecht
- Sigara Boregi
knapperige deegrollen gevuld met fetakaas - Pacanga Boregi
Turkse knapperige deegrollen met pastrami en sucukworst - Ici Kofte
cilindervormige bulgurkorst gevuld met rundergehakt - Mantar Tava (v)
champignons gebakken in boter, diverse kruiden en knoflook - Kalamar
gebakken inktvisringen geserveerd met een tartaarsaus
Hoofdgerecht
Vleesgerechten:
- Tavuk Sis
traditioneel gemarineerde kipspiezen, geserveerd met Turkse rijst en salade - Tavuk Fileto
kippenborstfilet geserveerd met aardappelpuree en dungesneden groenten - Kofte
Turkse gehaktballen (70% rundvlees, 30% lamsvlees) met kruiden, ui knoflook en pepers, geserveerd met Turkse rijst en salade - Bay Burger (225g)
hamburger met gekarameliseerde ui, cheddarkaas en frietjes - Kuzu Sis (+ €5)
traditioneel gemarineerde lamsspies, geserveerd met Turkse rijst en salade - Beyti (+ €5)
Lamsgehakt omhuld in Turks lavashbrood met tomatensaus en yoghurt, geserveerd met Turkse rijst en salade - Adana Kebab (+ €5)
lamskebab van de houtskoolgrill, gemarineerd in pittige chilivlokken en zoete paprika. geserveerd met Turkse rijst en salade - Kuzu pirzola (+ €7,50)
lamskoteletten bereid op de houtskoolgrill, geserveerd met Turkse rijst en salade - Karisik Izgara (mixed grill) (+ €7,50)
een selectie van gegrilde vleessoorten geserveerd met Turkse rijst en salade - Entrecote (+ €7,50)
op de houtskool gegrilde entrecote, geserveerd met gebakken aardappelen en padronpepers
Visgerechten:
- Somon fileto
zalmfilet van de bakplaat, geserveerd met aardappelpuree en dungesneden groenten - Levrek (+ €2,50)
zeebaarsfilet van de bakplaat, geserveerd met aardappelpuree en dungesneden groenten
Nagerecht
- Kunefe met ijs
Turks dessert gevuld met kaas, pistachenoten en siroop, geserveerd met vanille-ijs - Sutlac
authentieke Turkse rijstepap - Dame blanche
vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom - Kadayif (+ €2,50)
Turks gebak gevuld met noten en siroop en een topping van zoete room - Baklava (+ €2,50)
Turks gebak van laagjes filodeeg met pistachenoten, geserveerd met ijs