Welkom in de 'cucina della mamma' bij restaurant Ricotta & Parmesan! Bij dit bekende restaurant in het centrum van Brussel word jij hartelijk ontvangen. Schuif lekker aan en ontdek de traditionele en huisgemaakte Italiaanse gerechten tijdens een uitgebreid 3-gangendiner à la carte, er is voor ieder wel wat wils. Kies bijvoorbeeld de salade caprese, de pizza diavolo en sluit af met een tiramisu met speculoos. Buon appetito!
3-gangendiner
Voorgerecht
Klassiekers:
- Kroketten
van Parmezaanse kaas, huisgemaakt (2 stuks) - Salade caprese
tomaat, buffelmozzarella, olijfolie extra vierge en verse basilicum - Aubergine
alla parmigiana - Venkelsalade met sinaasappel
op Italiaanse wijze - Gaspacho van artisjok (+ €1)
met koriander en bruschetta met truffelmascarpone - Vitello tonnato (+ €2)
op traditionele wijze - Salade geitenkaas (+ €2)
met truffelhoning - Zalmtartaar (+ €2)
op Italiaanse wijze - Duobordje (+ €3)
van carpaccio en vitello tonnato - Rundercarpaccio (+ €4)
met tartufata en parmezaan
Vegetarische / vegan / glutenvrije voorgerechten:
- Antipasti van gegrilde groenten
met knoflook - Vegetarische salade
op Italiaanse wijze - Aubergine
alla parmigiana - Traditionele bruschetta
met look, tomaten en basilicum - Driekleurige tomaten
met burrata, vinaigrette en verse kruiden
HoofdgerechtPastagerechten:
pasta naar keuze + een saus naar keuze
Korte pastasoorten- Penne
- Rigatoni
- Gnocchi di patate
- Orecchiette
- Fusillone
Lange pastasoorten- Fettuccine all'uovo
- Tagliatelle met spinazie
- Spaghetti
- Pappardelle
- Tagliatelle met tomaat
Gevulde pastasoorten- Ravioli met geitenkaas en honing (+ €2)
- Medaglioni met burrata en zongedroogde tomaat (+ €2)
- Ravioli met kreeft (+ €2)
- Panzerotti met eekhoorntjesbrood (+ €2)
- Tortellini met prosciutto (+ €2)
Vleessauzen- Met gehakt
- Amatriciana
- Boscaiola: pancetta, champignons, zongedroogde tomaat, prei, lichte roomsaus
- Ricotta & Parmesan: erwtjes, ham, Napolitaanse saus, champignons, dragon, room
- Gevogelte in currysaus met ricotta en paprika
- Carbonara met chorizo
Vissauzen- Puttanesca
- Zalm met broccoliroom en ricotta (+ €1)
- Frutti di mare: calamares, gamba's, venusschelpen, mosselen (+ €2)
- Kreeftensaus (+ €2)
Vegetarische sauzen- Napolitaanse saus
- Knoflook en olie
- Arrabbiata
- Huisgemaakte pesto
- Aubergine en tomaat
- Gegrilde artisjok, olijven en citroen
- Tartufata en parmezaan (+ €2)
Kazen- 4 kazen
- Gorgonzola, peer en pistache
- All’alfredo
- Romige tomatensaus met mascarpone en pesto
- Pecorino met wittetruffelolie (+ €2)
Houtgestookte pizza's:
- Pizza margherita
tomaat, buffelmozzarella, basilicum, olijfolie extra vierge - Pizza calzone
tomaat, mozzarella, ham, champignons, ricotta - Pizza Hawaï
tomaat, mozzarella, ham en ananas - Pizza alla salsiccia, cipolla e provola
tomaat, mozzarella, ui, worstjes en scamorza - Pizza ai 4 formaggi
mozzarella, ricotta, gorgonzola, parmezaan en room - Pizza diavolo
tomaat, mozzarella, pikante chorizo, peper en knoflook - Pizza antipasti
tomaat, mozzarella, paprika, aubergine, courgette, artisjok, ui en champignons - Pizza tonijn “bismark”
tomaat, mozzarella, tonijn, ei, ui, oregano, olijven - Pizza amore
tomaat, buffelmozzarella, rucola en cherrytomaat - Pizza capricciosa
tomaat, mozzarella, ham, champignons, artisjok - Pizza prosciutto
tomaat, mozzarella, Parmaham, rucola, parmezaan - Pizza saporita
tomaat, mozzarella, worstjes, pepperoni, paprika, kappertjes - Pizza siciliana
tomaat, mozzarella, ansjovis, kappertjes en olijven - Pizza burrata
tomaat, pesto, burrata, cherrytomaatjes en parmezaan - Witte pizza
met shiitake - Pizza del capo da chieti
mortadellecrème, stracciatella, mortadelle en rucola
Vlees- en visgrechten:
- Vleesbrood
van kalfsvlees, op Sicilaanse wijze - Kalfsschnitzel
Milanese - Paccheri al uovo
met mosselen - Schnitzel
parmigiana - Schnitzel
Milanese - Kabeljauwfilet (+ €3)
met gremolata, gaspacho van tomaat en linguine all uovo - Fettuccine (+ €3)
met venusschelpen - Osso buco (+ €3)
della nonna - Tagliata di manzo (+ €3)
op een bedje van rucola - Tartaar van rundvlees (+ €4)
op Italiaanse wijze - Kalfsrollade (+ €4)
met aubergine, verse rozemarijn en tagliolini all uovo
Gratins en risotto:
- Cannelloni met vlees
met gegratineerde taleggio - Lasagne met gehakt
della casa - Gnocchi op grootmoeders wijze
fontina, pancetta, parmezaan, lichte roomsaus - Gegratineerde cannelloni
met ricotta en spinazie - Risotto primavera
met rode mul en peterselie
Vegetarische / vegan / glutenvrije hoofdgerechten:
- Rigatoni van rodelinzenmeel
met gegrilde artisjok en zwarte olijven met citroen - Glutenvrije pasta
met tartufata, pijnboompitten en pecorino - Risotto
primavera - Pizza antipasti
vegetarisch - Gnocchi di patatine
met aubergine en tomaatjes - Lasagne
met groenten
Nagerecht- Panna cotta
met amandelsiroop, sinaasappelsuiker en stukjes amaretti - Chocoladesalami
met gegrilde pistache en hazelnoten en cantuccini - Chocolademoelleux
net amarenakersen - Dame blanche
met stracciatella - Tiramisu
met speculoos - Sabayon
met frangelico-likeur met stukjes amaretti - Mix van sorbetijs
met seizoensfruit - Chocolademousse
huisgemaakt - Cakeje met limoncello
met sinaasappel-sorbetijs - Cassata siciliana
Italiaans ijsdessert - Parfait glacé
met amaretto en gezouten karamel - Semifreddo
met zachte nougat en limoncello
Vegetarische / vegan / glutenvrije nagerechten:
- Salade van rood fruit en citroensorbetijs
- Verschillende soorten sorbetijs
- Chocolademousse