Een moment culinair genieten? Neem dan plaats bij The Dunes Restaurant voor een gastronomisch 3-, 4- of 5-gangendiner van de chef inclusief amuse. Proef de zalige creaties en laat jezelf in de watten leggen. Dit prachtige restaurant ligt midden in de Simliduin, met uitzicht op nog meer duinen. Zo geniet je van het zalige eten én het prachtige landschap. Smul van verrukkelijke vlees- en visgerechten of verrassende vegetarische opties; er is voor ieder wat wils. Alvast smakelijk eten!
3-gangendiner (dinsdagavond)
Vooraf
- Cup
met Breydelhammousse of King krab-salade
Voorgerecht
- Carpaccio van coppa van hert
met een zuiderse Italiaanse garnituur van mini-paprika, tomaat, parmezaan, zongedroogde tomaatjes en rucola - ‘Tips’ low & slow zalmfilet
met parelpasta en een chutney van tomaat, truffelmayonaise en pijnboompitten - Plattelandssalade
met crumble van geitenkaas en honing
Hoofdgerecht
- Rolletjes van pladijs
met wittewijnsaus, Grijze Nieuwpoortse Noordzeegarnaal, bieslook, tomaat en Polder-aardappelpuree met prei en hoeveroom - Confit van eend
op de bout, met kalfsjus en sjalotjes gegaard op lage temperatuur, met appeltje, veenbessen, witloof, boontjes in spek en rösti-aardappeltjes - Omelet
met bospaddenstoelen, courgette, uitjes, tomaat, gemalen gruyère en puree van polderaardappeltjes
Nagerecht
- Crispy Island
met een rijstbodem, krokant gebakken met melkchocolade, speculaas, vanille en chocolade met mandarijncoulis
3-gangendiner (woensdagavond)
Vooraf
- Worstenbroodje & quiche
in een krokant jasje
Voorgerecht
- Garnaalkroket
met zijn klassieke garnituur: tartaar, grijze garnalen, gefruite peterselie en frisse limoen - Vitello tonnato
zuiderse traditie, met garnituren, tuinkruiden, dressing van tonijn en sesamzaad - De tomaat mozzarella
op zijn Italiaans met pesto en olijfjes
Hoofdgerecht
- Bouillabaisse
met kabeljauw, lotte, zalm, scampi, pladijs, mosselen. rouille, kaas en croutons - Varkenswangetjes
traag gegaard in een zoet biersausje met fris slaatje en aardappelkroketjes
Nagerecht
- Spooky Delight
met chocobiscuit, fleur de sel, melkchocolademousse en bloedsinaasappel
2-gangendiner (donderdagavond)
Voorgerecht
- Monkballs @Tjops
low en slow BBQ-hapje van kalfsvlees, Iberico-spek en parmezaan, teppanyaki-kipsjesje en een gekruid kippenboutje - Fregola parelpasta
met huisgerookte traag gegaarde zalmfilet
Hoofdgerecht à volonté
- Cote à l’os
met béarnaise-, peper-, rode wijn, of champignonsaus - Ribs & buikspek – Iberico
traag gegaarde ribbetjes - Scampi en of gamba’s black tiger
met een pittig roomsausje, tomaten-pestosausje, kruidenboter of natuur
De hoofdgerechten worden geserveerd met winterse groentjes, zoals gebraiseerd witloof, boontjes in spek en warme tomaat en verse huisgemaakte, krokant afgebakken aardappelkroketjes
Nagerecht
- Millefeuille à la framboise
met een crunchy karamelbladerdeeg, vanille- en framboosmousseline, meringue en crumble van framboos
4-gangendiner (vrijdagavond)
Vooraf
- Classic
mini-grijze Noordzeegarnaalkroketjes, met huisgemaakte tartaar en limoen
Voorgerecht
- Knapzakje
grijze Noordzeegarnaal in een buideltje van koud gerookte zalm, kaviaar, framboosjes, wijnazijn en olijfolie
Tussengerecht
- Bisque
Grijze Noordzeegarnaal in de “soep” gedraaid, met rouille, krokante toast en gemalen kaas
Hoofdgerecht
- Loze vissertje
kort gegrilde tarbotfilet met pesto, dille, tuinkruiden, risotto, crème fraiche, parmezaan, asperges, tuinerwt, kreeftenboter en blanke boter met dilleolie
Nagerecht
- Zoetemondjes
ganache van zwarte chocolade, pralinémousse, hazelnoot en cacaogénoise
5-gangendiner (zaterdagavond)
Vooraf
- Herfstsla
herfstslaatje met notenolie, pijnboompitten, gerookte eendenborst, ganzenleve, hazenpaté en chutney van vijgen
Voorgerecht
- Carpaccio
coppa van hert, licht gedroogd, met zuiderse garnituur
Eerste tussengerecht
- Helder
consommé van kwartel, zijn eitje, een boutje en filet
Tweede tussengerecht
- Gegratineerd
coquille Saint-Jacques, gegratineerd in Mornay
Hoofdgerecht
- Iberico
traag gegaard buikspek, krokant gegrild en geschroeid, met graanmosterd, kalfsjus en winterse Dauphinoise
Nagerecht
- Sweet cosmos
met biscuit chocolade, gezouten karamel, gebrande hazelnoot en een ganache van witte chocolade
Bovenstaand menu is een voorbeeldmenu en wisselt regelmatig op basis van dagverse ingrediënten en seizoensproducten